Westfriese inlineskaters vallen buiten de prijzen tijdens de 4e Europa Cup

WEST-FRIESLAND – Ruim 600 deelnemers uit 25 landen in Geisingen waar afgelopen weekend een wedstrijd om de Europa Cup werd verreden. De Nederlandse deelnemers speelden geen rol van betekenis. De junioren presteerden nog het beste met een paar medailles maar de senioren vielen buiten de prijzen.

Medemblikker Rick Schipper wist als beste te eindigen met een 10e plaats in de eindrangschikking. De Belg Jason Suttels eindigde in Geisinger als eerste voor Elteon De Souza uit Frankrijk en Daniele Di Stefano uit Italie. De overige Nederlandse deelnemers eindigden in de achterhoede, Kay Schipper vinden we terug op plaats 27, Ruurd Dijkstra op plaats 51, Rémon Kwant op plaats 57, Mark Middelkoop op plaats 65.

De uit Oostwoud afkomstige Ivo de la Porte vinden we terug op plaats 75 voor Glen Nijenhuis op plaats 79, Thomas van Oost (Radboud Skating) op plaats 94, Maik Stam op plaats 95, Jarno van der Ent op plaats 109, Ewout Beijeman op plaats 122 en Bas Meijer uit Oostwoud vinden we terug op plaats 123.

Aankomend weekend verhuist het hele circus naar Heerde waar de vijfde ronde van de negen Europa Cups zal worden verreden. De wedstrijden beginnen vrijdag 6 mei om 12:30 uur met de heats 200 meter en eindigen zondagmiddag om 11:30 uur met de Race in-line.

Deel dit artikel