Wethouder Dirk Kuipers opende bijzondere expositie in De Schoof Wervershoof

WERVERSHOOF – Wethouder Dirk Kuipers van de gemeente Medemblik opende woensdag 15 september, samen met cliënten en vrijwilligers die gefotografeerd zijn, de foto-expositie Bijzondere Vriendschappen” in Sociaal Cultureel Centrum De Schoof in Wervershoof.

De negen leden en de twee begeleiders van de fotoclub werkten hard om twintig mooie foto’s te maken van cliënten en vrijwilligers van WilgaerdenLeekerweideGroep. Op de foto’s die bezoekers zien, zijn ouderen en mensen met een beperking die bij WilgaerdenLeekerweideGroep wonen en een speciale band opbouwden met hun vrijwilliger vastgelegd. Ieder met een eigen verhaal en eigen wensen voor contact.

Lach op gezicht

Deze wensen probeert de WilgaerdenLeekerweideGroep zo goed mogelijk te koppelen aan een vrijwilliger die zich graag inzet voor deze mooie mensen. “Elke keer wanneer ik binnenkom en mijn bezoekvriend mij ziet, klaart zijn gezicht weer helemaal op”, vertelt Elske Meintjens, vrijwilliger in Wervershoof. “Hij krijgt een lach op zijn gezicht en zijn ogen beginnen weer te stralen. Daar word ik heel blij van. Het doet me goed om te zien dat het gewaardeerd wordt dat ik er ben en dat ik wat voor hem kan betekenen. Hij houdt ervan om spelletjes te spelen, daarom spelen we vaak spelletjes samen en dat is altijd heel gezellig. Daar genieten wij allebei ontzettend van.”

Geluk vastgelegd

Het geluk is vastgelegd op foto’s van de expositie. Iedereen is van harte welkom om van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur de expositie te bewonderen in De Schoof, Kerkelaantje 1 in Wervershoof.

Op de foto: Wethouder Dirk Kuipers opent de expositie Bijzondere Vrienden in De Schoof in Wervershoof (Foto aangeleverd)

Deel dit artikel