Wethouder Fit opent kinderwandelpad van Kabouter Babbel in Abbekerk

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

ABBEKERK – Op woensdag 9 maart heeft wethouder Joset Fit van gemeente Medemblik een nieuw kinderwandelpad geopend bij de Druijfplaats in Abbekerk. Dit deed zij door samen met enkele kinderen een slinger door te knippen. Na de officiële handeling kon iedereen het pad zelf gaan ontdekken.

Leuke opdrachten met Kabouter Babbel
Het nieuwe kinderwandelpad start in de straat Druijfplaats in Abbekerk. Het is een leuke en leerzame speurtocht van 1,7 kilometer, geschikt voor jonge kinderen vanaf 3 jaar. Het pad voert kinderen en begeleiders door de woonplaats van Kabouter Babbel. Kabouter Babbel babbelt heel graag en houdt ook erg van zingen, verzamelen en van dieren. Tijdens een wandeling op het kabouterpad kunnen kinderen leuke en leerzame opdrachten doen die in het teken staan van het leven van Kabouter Babbel. De kinderwagen kan ook mee het pad op. En de opdrachten kunnen makkelijk worden gedownload door het scannen van een QR-code aan het begin van de route.

Kinderen stimuleren om buiten te spelen
Wethouder Joset Fit opende het wandelpad door een slinger door te knippen die speciaal voor de gelegenheid was gemaakt door kinderen van kinderdagverblijf het Bloemenhuisje in Abbekerk. Zij kreeg daarbij hulp van enkele kinderen en van Druppie, de mascotte van JOGG. Na de officiële opening van het pad konden alle kinderen met hun begeleiders zelf het pad van Kabouter Babbel gaan verkennen. Wethouder Fit is enthousiast over het nieuwe kinderwandelpad: “Het is belangrijk dat kinderen al van jongs af aan de mogelijkheid hebben om lekker naar buiten te gaan. Samen met ouders of grootouders lekker bewegen en van alles ontdekken in de natuur. Op het wandelpad dat we vandaag openen is dat voor de allerkleinsten mogelijk. Het is een ontzettend leuk pad geworden dat kinderen stimuleert om actief buiten te spelen.”

Gezamenlijk initiatief
Het kinderwandelpad is een gezamenlijk initiatief van gemeenten Enkhuizen, Koggenland en Medemblik, dat mede tot stand is gekomen door JOGG. Gemeente Medemblik vindt het belangrijk dat kinderen opgroeien in een gezonde omgeving. Dit wordt gedaan door middel van de JOGG-aanpak (Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst). De gemeente en JOGG creëren samen met scholen, kinderopvang, bedrijven, maatschappelijke organisaties en verenigingen een gezondere omgeving, zodat het voor onze jeugd makkelijker is om gezonde keuzes te maken. De realisatie van een kinderwandelroute past hier heel goed bij.

Meer informatie: www.jogg-medemblik.nl.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category