Wethouder Joset Fit hangt regenboogvlag uit

MEDEMBLIK – Maandag 11 oktober is de nationale Coming Out-dag. Daarom organiseert gemeente Medemblik van vrijdag 8 oktober tot en met vrijdag 15 oktober de Regenboogweek. Gedurende de week wordt er in de gemeente op verschillende manieren aandacht gevraagd voor de LHBTIQ+ (regenboog) gemeenschap en voor de sociale acceptatie van diversiteit in algemene zin en seksuele- en genderdiversiteit in het bijzonder. Vooruitlopend op de Regenboogweek, heeft wethouder Fit vanochtend de regenboogvlag uitgehangen bij de bibliotheek in Wognum.

Bij de bibliotheek was vanochtend een klein groepje, dat nauw betrokken is bij de organisatie van de Regenboogweek, aanwezig toen wethouder Joset Fit de regenboogvlag uithing. De wethouder voelt zich zeer betrokken bij de regenboog gemeenschap: “Natuurlijk hang ik de regenboogvlag dit jaar weer uit. Ik vind het heel belangrijk dat iedereen in Medemblik onderdeel uit kan maken van de samenleving. Diversiteit en inclusiviteit in brede zin zijn onderwerpen waar we als gemeenschap aandacht aan moeten blijven besteden. Initiatieven zoals de Regenboogweek steun ik dan ook van harte.”, aldus wethouder Fit.

Speciale regenboog schatkist
Er werd vanochtend bij de bibliotheek ook een regenboog schatkist gepresenteerd. Deze kist, gevuld met leesboeken, luisterboeken en spelmaterialen over het regenboog thema, is speciaal bedoeld voor scholen. De schatkist is gefinancierd en ontwikkeld door het Jongerenwerk en de Westfriese Bibliotheken en kan (op reservering) worden geleend bij de Westfriese Bibliotheken. De kist kan door leerkrachten, ouders en leerlingen worden gebruikt om elkaar beter te leren begrijpen en te leren respecteren. Bijvoorbeeld door een kringgesprek te houden over het onderwerp. Of door een spreekbeurt te geven met behulp van materialen in de kist.

Liefde is van iedereen
Het doel van de Regenboogweek is dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. Altijd en los van geslacht, huidskleur, godsdienst, kledingstijl of liefdesvoorkeur. Helaas is dat nog niet altijd vanzelfsprekend. “Met de week willen wij uitdragen dat liefde van iedereen is en dat het belangrijk is om elkaar te respecteren en te leren begrijpen.”, aldus Sylvette Ernsting, opbouwmedewerker bij gemeente Medemblik. Tijdens de Regenboogweek worden activiteiten georganiseerd die hierbij aansluiten. Zo is er onder andere een online bijeenkomst over gendervariante kinderen. Er wordt een beluurtje georganiseerd voor kinderen en volwassenen en er is een speciale kerkdienst die ook via een livestream gevolgd kan worden.
Het volledige programma is terug te vinden in de activiteitenagenda: https://www.medemblik.nl/zorg-werk-en-inkomen/regenboogweek-activiteitenagenda

Deel dit artikel