Wethouder Joset Fit opent watertappunt De Dijk Medemblik

MEDEMBLIK – Op woensdag 16 februari opende wethouder Joset Fit een watertappunt op SG De Dijk in Medemblik. Het watertappunt is onderdeel van de gezonde ambities van de school en haar leerlingen. Om die ambities te vieren werd de opening feestelijk omlijst door een dansclinic van niemand minder dan Juvat Westendorp.

Gezonde ambities
SG De Dijk heeft gezonde ambities; op het gebied van voeding, beweging en leefstijl. Op 16 februari vielen die gezonde ambities samen tijdens de openingsactiviteiten ter ere van het onlangs aangelegde watertappunt. Wethouder Joset Fit vulde samen met enkele leerlingen een waterfles ter officiële opening van het watertappunt op het schoolplein. Daarna volgde een feestelijke dansclinic van JOGG-ambassadeur Juvat Westendorp.

Water drinken is gezond
Als JOGG-gemeente hecht gemeente Medemblik veel waarde aan een gezonde leefomgeving voor de jeugd. Wethouder Joset Fit: “Het lijkt misschien een klein ding, zo’n watertappunt. Maar het staat voor een veel groter geheel, voor een gezonde leefstijl. Water drinken is gezond. Het is mooi dat De Dijk dit heeft omarmd door het plaatsen van een watertappunt en daarmee water drinken als norm stelt. Hopelijk is dit ook een inspiratie en een voorbeeld voor andere scholen.”

Leerlingen De Dijk nauw betrokken
Tijdens de opening werd duidelijk dat het niet alleen het bestuur van De Dijk is dat het belang van een gezonde leefstijl ziet. Ook de leerlingen van de school zijn hier mee bezig. Vier leerlingen hebben middels een project het initiatief genomen tot een gezonde kantine. De school wil dit verder doorzetten. Zij hebben een ambitieverklaring getekend om met de gezonde kantine aan de slag te gaan. Deze verklaring werd officieel overhandigd door Joset Fit.

Bewegen is ook belangrijk
Ook bewegen is belangrijk op SG De Dijk. Team JOGG Medemblik realiseert samen met Team Sportservice Westfriesland een beweegroute dichtbij de school. Om het voor de leerlingen van SG de Dijk aantrekkelijk te maken worden de leerlingen van de leerlingenraad betrokken bij het bedenken van de beweegopdrachten die onderdeel uitmaken van de route.

Bevorderen van gezonde leefstijl
JOGG Medemblik zet al jaren in op het drinken van water en is ontzettend blij dat er een watertappunt is gerealiseerd bij SG De Dijk. Lisette Boon, JOGG regisseur Medemblik: “Met het plaatsen van een watertappunt kunnen scholen een steentje bijdragen aan het bevorderen van een gezonde leefstijl bij de jeugd. Het is geweldig dat het bestuur en de leerlingen van De Dijk zich hier op bredere schaal zo actief voor inzetten.”

Meer informatie: www.jogg-medemblik.nl.

Deel dit artikel