RTV West-Friesland

Nu nog groene weilanden bij Hensbroek, maar in de toekomst mogelijk bouwgrond voor woningen.
WF7

Wethouder Koggenland: ‘bouwen in buiten stedelijk gebied nodig op termijn’

KOGGENLAND – Één van de heetste hangijzers voor de politiek is het bouwen van veel meer (sociale) huur- en koopwoningen. Maar ruimtegebrek en de stikstofcrisis gooien roet in het eten waardoor de bouw van vele duizenden woningen meer en meer vertraging gaat oplopen.

De Vereniging van Projectontwikkelaars, de Neprom, heeft afgelopen 28 februari aan minister Hugo de Jonge een plan voor woningbouw in weilanden aangeboden, de minister liet toen al weten niet negatief tegenover deze plannen te staan.

Wethouder Rosalien van Dolder van Koggenland laat in een reactie weten: “Wij denken wel dat bouwen buiten bestaand stedelijk gebied nodig is om in de landelijke woningbehoefte te voorzien. In Koggenland bouwen we op vrijkomende plekken binnen de bebouwde kom, maar dat is zeker niet genoeg om de eigen woningbehoefte op te vangen. Daarom ontwikkelen we ook plannen in het landelijk gebied, waarbij we het landschap zoveel mogelijk proberen te ontzien.

Door op weilanden te gaan bouwen kunnen er ruim 200.000 euro op korte termijn worden gebouwd maar op de middelbare- en langere termijn loopt dit op naar ruim 1 miljoen woningen, zowel sociale huur, goedkope koopwoningen als vrije sector woningen.

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen