Wijn & Spijs Proeverij in de Dorpskerk van Opperdoes

OPPERDOES – De Dorpskerk van Opperdoes organiseert samen met Kretawijnen deze wijn & spijs proeverij als opmaat voor de feestelijke decembermaand. Een unieke gelegenheid om kennis te maken met 9 elegante wijnen van de familie wijnhuizen Lyrarakis en Silva Daskalaki op Kreta. Wijnen die gemaakt zijn van 100% authentieke Kretenzer druivenrassen die nergens anders op de wereld voorkomen. De smaak van deze wijnen is uniek. Het is niet alleen de inheemse druif maar ook de grondsoort, het klimaat, zo ook de ligging die de smaak beïnvloeden. Kreta kent een bijzondere biodiversiteit.

Onze dorpsgenoot Merel Geven-Heuzer van www.kretawijnen.nl  laat je graag kennis maken met deze pure authentieke, bijna verloren gegane druiven. Druiven die met noeste arbeid en veel liefde op een duurzame manier zijn geteeld en met de hand worden geplukt.

Elke wijn heeft zijn eigen verhaal en Merel, sommelier, vertelt dit verhaal heel graag. Zeg maar zo, van het Kretenzer land, via Kretawijnen, in jouw glas.

Wijn & Spijs Proeverij.

🍷 Toelichting over de authentieke druivenrassen van Kreta;

🍷  Vertellen en voordoen, hoe te ruiken, proeven en te beoordelen.

🍷  Daarna gaan we de wijnen proeven. We starten met de Kretenzer ‘bubbel’ ZaZaZu dan 3 witte wijnen, 1 rosé en 3 rode wijnen, waarvan sommigen vergezeld zullen gaan van een hapje voor het mondgevoel. We sluiten feestelijk af met een dessertwijn.

Tijdens deze wijn & spijsbeleving zal je versteld staan hoe de spijs de wijn in positieve zin versterkt en de wijn beter tot zijn recht laat komen.

  • Kosten € 24,50 per persoon. Vooraf inschrijven is noodzakelijk.
  • Minimaal 12, maximaal 27 wijnliefhebbers, op volgorde van binnenkomst/betaling, kunnen deelnemen.
  • Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@dorpskerkopperdoes.nl
  • Meer informatie bij Fijtje Groot. Tel. 0227543034
  • Zaterdag 16 oktober 2021 van 19:30 – 22:00 uur

Kom, proef, beleef en geniet vooral van deze mooie ‘kinderen van de zon’.  

Deel dit artikel