Wil je een bijdrage leveren aan een schoner Medemblik? Meld je aan voor de Cleanup Day

MEDEMBLIK – Op zaterdag 18 september is het weer zover: World Clean up Day 2021. Tijdens deze wereldwijde opruimactie geven we samen met ruim 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt. Het doel? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval! En vooral ook het verkrijgen van waardevolle informatie over het soort afval dat in het milieu ligt. Als we dat weten, kunnen we slimme oplossingen bedenken.

Doe je mee? Meld je dan aan

Wil je een bijdrage leveren aan een schoner Medemblik? Alleen of met anderen op 18 september? Wacht dan niet langer en meld je aan. Stuur een e-mail aan zwerfafval@medemblik.nl. Aanmelden kan tot 13 september.

Materialen via de gemeente Medemblik

De gemeente Medemblik vindt deze actie heel waardevol en ondersteunt deze door materialen beschikbaar te stellen zoals knijpers, vuilniszakken, ringen en hesjes. Hiervoor kun je je aanmelden door een mailtje te sturen naar zwerfafval@medemblik.nl. Geef in de e-mail aan met hoeveel mensen je de actie organiseert, je 06-nummer en huisadres en hoeveel prikkers en vuilniszakken je nodig hebt. Graag vóór 13 september! Dan heeft de gemeente Medemblik voldoende tijd om te zorgen dat de spullen op tijd bij de vrijwilligers komen.

Wereldwijd overzicht

De internationale organisatie achter deze actie is worldcleanupday. Als je je registreert op de website www.worldcleanupday.nl wordt bekend hoeveel mensen op de hele wereld meedoen aan de actie. En waar die mensen bezig zijn. Het is niet verplicht om je hier te registreren.

Samen tegen zwerfafval

Zwerfafval is één van de drie grootste ergernissen van inwoners. Gelukkig zijn er al heel veel zwerfafvalrapers in de gemeente maar we kunnen er altijd meer gebruiken. Hier hebben alle inwoners baat bij!

Door in je eigen buurt op te schonen, werk je mee aan een schoner Medemblik!

Deel dit artikel