‘Winkelcentrum Wervershoof weer in de lift’

WERVERSHOOF – Dat het winkelcentrum van Wervershoof geen schoonheidsprijs verdient is geen verrassing. De laatste jaren zijn veel mooie winkels verdwenen en groeide de leegstand. Geen fijne ontwikkeling, maar de huidige winkeliers  zitten niet bij de pakken neer.  Zij schakelden het Dromenlab in voor nader onderzoek en blazen het centrum, samen met de Gemeente Medemblik, nieuw leven in. Tijdens het OVW Café op 11 november vertellen Richelle Baltus, Accountmanager Bedrijven van Gemeente Medemblik en Peter Koopman, die als pandeigenaar zitting neemt in de Commissie Winkelcentrum, er alles over.   

Als accountmanager Bedrijven is Richelle Baltus aanspreekpunt voor de ondernemers in de Gemeente Medemblik. Samen met collega Hendrik Buwalda organiseert zij op de dinsdagochtenden het ondernemersspreekuur en beantwoordt zij vragen via het Ondernemersloket. Een afspraak maken kan via ondernemen@medemblik.nl of neem contact op via telefoonnummer 0229-85 6000.

“Via deze kanalen beantwoorden wij alle vragen van ondernemers over nieuwe plannen, uitbreiding, werkgelegenheid etc. Waar onze expertise niet ligt, schakelen wij anderen in voor vakinhoudelijke kennis. Regelmatig bezoek ik ondernemersbijeenkomsten en bedrijven om goed te monitoren wat er speelt en waar de behoefte ligt. Naar aanleiding van de resultaten van het onderzoek van het Dromenlab hebben we nauw contact met de winkeliersvereniging. Samen met de vastgoedpartijen die de winkelpanden in bezit hebben gaan we om tafel om de plannen verder vorm te geven. Met provinciale subsidie en een gemeentelijke bijdrage stellen we een centrummanager aan die de coördinatie gaat verzorgen. Samen zetten we het winkelcentrum weer terug op de kaart.”

Peter Koopman: “Het is mooi dat we met verschillende betrokken partijen samen de schouders eronder zetten. Dit kan niemand alleen. Ik ben pandeigenaar van het bedrijfsverzamelgebouw met het ruime parkeerterrein dat naast het winkelcentrum ligt. Ik heb plaats genomen in de commissie om als inwoner en ondernemer van Wervershoof te proberen tot een positieve doorstart te komen.

In de commissie zitten Monique Sijmons van Briljant Optiek en Gertruud Vonk van Kleine Vonkjes en ook de Dorpsraad praat mee. Samen zijn we spreekbuis richting de gemeente en de centrummanager die binnenkort wordt aangesteld. Uiteraard is er daarnaast nóg een partij van groot belang: de consumenten. Wij hebben hen nodig om weer een levendig winkelcentrum te creëren. Het is essentieel dat zij hier de boodschappen doen en winkels bezoeken.”

Presentatie en netwerken
Het OVW Café start om 18.00 uur in ’t Fortuin aan de Dorpsstraat 190 te Wervershoof. Bent u geen lid van de ondernemersvereniging, maar wel geïnteresseerd? Kom vrijblijvend kennismaken. Naast de presentatie is er volop ruimte voor vrij netwerken en kunt u kosteloos genieten van het buffet. De drankjes zijn voor eigen rekening. Graag tot ziens!

Café Restaurant ’t Fortuin, Dorpsstraat 190, 1693 AK Wervershoof  – www.ovw.nl

Deel dit artikel