Winkeliers in Medemblik introduceren de innovatieve spaarapp

MEDEMBLIK – Maandag 1 november vond de kick-off plaats van het ‘Loyalty Platform Medemblik LivingLAB’. Wethouder Harry Nederpelt downloadde als eerste de aan het platform gekoppelde ‘Winkelen-in-Medemblik’-app. Tijdens het 12 maanden durende living lab wordt een innovatief winkelgebied-breed spaarsysteem geïmplementeerd en getest. Hiermee wordt een belangrijke stap richting een krachtig en toekomstbestendig stadscentrum van Medemblik gezet.

Support scholieren en studenten

Het living lab is een samenwerking tussen horeca- en winkeliersvereniging MEVO, Gemeente Medemblik, technologie ontwikkelaar bViva Mobile, S.G. De Dijk en Hogeschool Inholland. Tijdens het project geven scholieren van S.G. De Dijk de 35 deelnemende retailers een praktische technische instructie voor het gebruik van het loyalty platform en de bijbehorende Sales Assistant App. Ook informeren de leerlingen de consument over de voordelen van de spaarapp en uitnodigen ze hen uit de app op de mobiele telefoon te installeren. Hierbij worden ze, vanuit het project ‘Digitalisering MKB, begeleid door BIM-studenten van Hogeschool Inholland. Ook onderzoeken de studenten tijdens het LivingLAB de mogelijkheden om de klantloyaliteit te optimaliseren.

Gratis downloaden

Het loyalty platform en de bijbehorende app draagt bij aan de klantbinding en online zichtbaarheid van individuele winkels én het winkelgebied als geheel. Met de app kunnen consumenten punten sparen, newsfeeds van hun favoriete winkels ontvangen en profiteren van leuke acties. De ‘Winkelen-in-Medemblik’-app is vanaf 1 november 2021 gratis te downloaden in de App Store en in de Google Play Store.

Lokale binding

Het historische centrum van Medemblik kent een divers winkelaanbod met veel ‘couleur locale’. Bovendien vind je er veel leuke restaurants en gezellige terrasjes. Wethouder Harry Nederpelt: : “Het is mooi om te zien dat onze ondernemers de handen ineen slaan en met dit living lab de mogelijkheden van digitalisering verkennen. De verbinding met de jeugd en het onderwijs juich ik van harte toe; zij zijn als geen ander bekend met de technologie rond apps en doen zo tegelijkertijd leerervaring op in de detailhandel. De rol van digitalisering heeft voor winkeliers veel potentie, en ik ben trots dat Medemblik vooraan staat bij de verkenning daarvan. Een mooi voorbeeld van samenwerking en innovatie in de winkelstraat!

Gezamenlijke acties

Gedurende het LivingLAB wordt, in samenwerking met technologiepartner bViva Mobile, de functionaliteit van de app geëvalueerd én verbeterd. Ook worden er sessies georganiseerd, waarin winkeliers met elkaar sparren en brainstormen over aantrekkelijke spaardoelen, gezamenlijke acties en content. Het ‘Loyalty Platform Medemblik LIVING LAB’ is een initiatief van ondernemersvereniging MEVO en wordt gefinancierd door Provincie Noord-Holland, Stichting Ondernemersfonds Medemblik (SOM) en Gemeente Medemblik.

Deel dit artikel