Winnaars Vrijwilligersprijs Hoorn 2021

HOORN – Afgelopen vrijdag kregen vrijwilliger Mariska Verhaar van Inloophuis Pisa en vrijwilligersorganisatie Waal Handjes persoonlijk van wethouder Kholoud Al Mobayed te horen dat zij de winnaars zijn van de Vrijwilligersprijs Hoorn 2021. Naast een heerlijk high-tea/borrelpakket van de Tuynkamer kregen de winnaars een prijzenpakket aangeboden van diverse organisaties uit Hoorn en Medemblik.  

Wethouder Kholoud Al Mobayed: “We leven in een tijd met veel zorgwekkende ontwikkelingen: toenemende armoede, ingewikkelde systemen, isolement en eenzaamheid, mede veroorzaakt door corona. Het werk van vrijwilligers maakt een enorm verschil voor een heleboel mensen. Een praatje met een eenzame oudere, het boodschapje voor de minder mobiele buurvrouw of het bieden van perspectief aan de uitzichtloosheid bij sommige jongeren. Vrijwilligers zijn op een heleboel fronten actief, maar ze hebben een ding gemeen: ze geven het leven van veel mensen extra glans. En daarom zetten we de vrijwilligers weer graag in het zonnetje dit jaar. Wederom heel hartelijk bedankt voor het mooier maken van onze gemeenschap!

Vrijwilliger Hoorn 2021

Bijna 4.000 stemmen zijn er de afgelopen weken uitgebracht op de genomineerde vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. De voorkeur bij zowel het publiek als de jury viel voor de categorie Vrijwilliger op Mariska Verhaar. Mariska kwam zelf als kankerpatiënt bij Inloophuis Pisa terecht. Sinds vijf jaar doet ze daar vrijwilligerswerk. Eerst als gastvrouw, nu als assistent-coördinator en begeleidt ze lotgenoten. Mariska is zeer vereerd dat ze uitgeroepen is tot Vrijwilliger Hoorn 2021. “Toch een verrassing, want Henk Koorn en ik stonden een tijd gelijk met de publieke stemming, maar ineens stond ik voor. Nou heeft mijn dochter ook flink wat vrienden geronseld om op mij te stemmen… Ik vind het erg leuk dat ik nu Vrijwilliger Hoorn van 2021 ben, al doen we het echt samen, dus deze waardering is voor iedereen bij Inloophuis Pisa! 

Tekst loopt door onder de foto

Mariska Verhaar en Kholoud Al Mobayed (Foto aangeleverd)

Vrijwilligersorganisatie Hoorn 2021

Voor de organisaties was het extra spannend. Het was een tijdje een nek-aan-nek race tussen Waal Handjes en de jonge stichting Join The Project. Uiteindelijk koos zowel het publiek als de jury voor Waal Handjes. Een initiatief van Appie Azzouzi dat ontstaan is in coronatijd. Samen met “zijn” groep jongeren, veelal zogenoemde ‘112-jongeren’, biedt hij hulp aan de bewoners van de Grote Waal. In een jaar tijd klaarden ze bijna honderd klussen op meer dan 150 adressen. Een lampje monteren, boodschappen halen, muurtje behangen, noem maar op: ze komen. En, waar dat kan sámen met de bewoners. Een initiatief dat de leefbaarheid in de wijk al duidelijk verbeterd heeft. Appie is dan ook trots op deze extra waardering voor zijn jongeren, maar zeker ook Mo, een van de jongeren: “We doen het graag, ook als niemand het zou zien. Het geeft ons echt een goed gevoel. De een-op-een waardering krijgen we al van de bewoners, maar het is wel extra leuk dat we nu ook de waardering nog breder krijgen, zoals van de gemeente Hoorn. We blijven zeker doorgaan!”

Tekst loopt door onder de foto

Waal Handjes met Kholoud Al Mobayed (Foto aangeleverd)

Vrijwilligersprijs Hoorn 2021

De Vrijwilligersprijs Hoorn 2021 is georganiseerd door Vrijwilligerspunt Westfriesland, in opdracht van gemeente Hoorn. De winnaars ontvingen naast de benoeming tot Vrijwilliger en Vrijwilligersorganisatie Hoorn 2021 een prijzenpakket met o.a. vrijkaartjes aangeboden door VUE Hoorn bioscoop, Optisport, Stoommachinemuseum, Oorlogsmuseum Medemblik, Watertaxi Hoorn, Cinema Oostereiland, Bakkerijmuseum Medemblik, Museumstoomtram Hoorn-Medemblik, Museum 20e Eeuw en chocolade van Patisserie & Chocolaterie Spataro. 

Deel dit artikel