RTV West-Friesland

Sport

Winnen telt alleen maar voor Tessa Neefjes.

WERVERSHOOF – Tessa Neefjes is volop in training. Ze is net terug uit de Spaanse badplaats Benicassim (niet zo bekend bij toeristen uit Nederland) waar zij in het bergzame achterland heeft getraind. Ook woensdag ging ze met clubgenoten van West-Frisia trainen. Tino Haakman zal waarschijnlijk wel een mooie trainingskoers hebben uitgestippeld. Doordat Tessa als 12 jarige vaak de dikke bandenkoers won in haar woonplaats, stelde Vera Koedooder haar voor om te gaan wielrennen. Pas op 14 jarige leeftijd werd ze lid van West-Frisia. 

De Eerste wedstrijd die Tessa Neefjes uit Wervershoof gaat rijden dit jaar is de Volta Limburg Classic een dameswedstrijd. De beslissing om in 2017 een vrouwenkoers te organiseren, is een voltreffer gebleken, want de drie edities die tot dusver verreden zijn, draaiden telkens uit op een waar spektakelstuk. Op het uitdagende parcours door de Zuid-Limburgs heuvels ontstaat er vrijwel meteen een schifting in het peloton, waardoor de wedstrijd telkens in een vroeg stadium ontvlamt. Na eerdere overwinningen van Karol-Ann Canuel (2017) (Canada-red.)en Belle de Gast (2018) uit Utrecht, ging vorig jaar Demi Vollering met zege aan de haal. Na een boeiende race versloeg zij op de kasseien van de Diepstraat in Eijsden de Duitse Franziska Koch in een sprint-à-deux.

De koers bedraagt voor de vrouwen in totaal 101,3 kilometer en telt tien beklimmingen.

Parcours
Het peloton wacht vijf ronden door Eijsden, Gronsveld, Sint Geertruid en Mesch van 19,3 KM. In elke lus zijn twee heuvels opgenomen: de Savelsbosweg en de helling van Moerslag. Ten slotte staat er nog een afsluitend lokaal rondje van zes kilometer in en rond start- en finishplaats Eijsden op het menu. Vooral de laatste 6 kilometer zij het zwaarst over de keien van Eijsden, waar ooit de TV-serie “Het Dagboek van een Herdershond” is opgenomen. Eijsden was/ is ook de finishplaats van de “Hel van het Mergelland”.  Zoals de klassieker eerst heette. Rob Compas (Venhuizen) won in 1991 en in 1994 werd hij 2e. 20 jaar later won Pim Ligthart (Twisk) deze zware Koers..

Het seizoen voor Tessa begon al op 6 februari 2022 in Scheveningen. Tessa werd hier tweede omdat haar ketting eraf vloog, zo vertelde zij ons….voor de camera..

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen