Wisselend bewolkt met zonnige perioden

MEDEMBLIK – Vandaag is het half tot zwaar bewolkt, in het noorden en midden komt er in de loop van de dag meer ruimte voor de zon. In de zuidoostelijke helft van het land komt lokaal een lichte bui tot ontwikkeling, verder blijft het droog. De maximumtemperatuur ligt rond 21°C. De wind draait overdag geleidelijk naar west tot noordwest en is zwak tot matig.

In de nacht naar maandag komen er wolkenvelden voor waaruit in het noorden lokaal wat lichte regen valt. In het zuiden kunnen enkele mistbanken ontstaan indien het opklaart. De minima komen uit tussen lokaal 10°C landinwaarts tot 15°C aan zee. De wind is zwak en veranderlijk, met uitzondering van het noorden en het IJsselmeer, daar is de wind noordwest en matig.

Maandagochtend komen er naast wolkenvelden ook opklaringen voor. In de loop van de dag gaat de zon op meer plaatsen schijnen. Het blijft droog. De middagtemperatuur komt uit tussen 18°C op de Wadden en plaatselijk 23°C in het zuidoosten. De wind is zwak en komt in het noorden uit richtingen tussen noord en noordwest, elders komt de wind uit richtingen tussen oost en noordoost. Op het IJsselmeer en aan zee is de wind matig. (Bron: KNMI)

Deel dit artikel