Wisselend succes Jordy Mol op World Cup en EK in Rimini

NIBBIXWOUD – Maandag 6 juni kwam trampolinespringer Jordy Mol uit Nibbixwoud terug uit Rimini Italië. Namens Nederland nam Mol deelaan de World Cup en aan het EK., en deed dat met wisselend succes. Bij de Worldcup had Jordy Mol op een beter resultaat gehoopt. “Ik sprong mijn beide oefening wel uit, maar net niet netjes, hoog, moeilijk en stabiel genoeg. Mijn score van 52.310 en de 58e plek vielen dus een beetje tegen. Het deelnemersveld was weliswaar de top van de wereld, maar ik had gehoopt om iets dichter bij de wereldtop te zitten.” aldus Jody Mol in een reactie direct na afloop van het EK.

Op dezelfde locatie in Rimini werd ook het EK gesprongen. Gelukkig ging het toen stuk beter en kan Jordy dan ook tevreden terugkijken op zijn score van 54.620 en zijn 38e plaat individueel. Er is nog veel werk aan de winkel voor Jordy Mol en de dagen in Rimini hebben hem gemotiveerd om de aansluiting met de top te halen.

Totaal onverwacht mocht Jordy Mol bij het synchroon invallen voor teamgenoot Luuk. Luuk raakte tijdens zijn individuele wedstrijd geblesseerd en kon niet meer met Milco synchroonspringen. Jordy: “Ik heb nog nooit eerder met Milco synchroon gesprongen en het resultaat was bevredigend, al had er misschien nog wel meer in gezeten dan de 13e plek. Maar misschien moet ik wel tevreden zijn, ondanks onze matige voorbereiding, toch 13e van Europa geworden!”

Team NL heeft uitstekend gepresteerd in Rimini. Er zijn diverse finaleplaatsen behaald en er zijn zelfs twee zilveren medailles gewonnen. Nederland doet echt weer mee in en laten wij hopen dat de KNGU dit ook zo ziet en het trampolinespringen weer in hun topsportprogramma gaat opnemen.

Al met al‘ zegt Jordy Mol ‘heb ik fantastische en leerzame dagen gehad in Rimini. Ik wil u bedanken voor alle gulle giften en donaties die ik van u heb kregen via https://yvgtf.nl/talentboek/help-jordy-mol-naar-het-ek-2022-in-rimini. Zonder uw steun had ik hier niet kunnen staan, nogmaals bedankt!

Deel dit artikel