Woonschakel Medemblik: “Hennepteelt in huis is einde huurcontract”

MEDEMBLIK – De Woonschakel in Medemblik laat het nog eens duidelijk weten dat hennepteelt in een huurwoning van de Woonschakel niet is toegestaan, ook al gaat het maar om 1 plant. De Woonschakel zal dan naar de rechter stappen om de huurovereenkomst te beëindigen.. Er wordt door de Woonschakel niet gekeken naar de gezinssituatie en ook niet naar het gedoogbeleid van de Rijksoverheid.

Bij het aangaan van de huurovereenkomst wordt duidelijk gewezen op het verbod om thuis hennep te kweken, dit geldt dus voor het hele huis, dus ook voor de berging, schuur, tuin, zolder of kruipruimte. Het maakt voor De Woonschakel niet uit of u de eigenaar bent van de hennepplanten of dat iemand anders bij u deze planten teelt.

Volgens de huurovereenkomst die u met De Woonschakel aan gaat, worden hennepteelt en andere activiteiten die op basis van de Opiumwet strafbaar zijn gesteld, niet toegestaan, dus ook niet voor eigen gebruik en/of medische redenen.

De Woonschakel zegt een zero tolerance beleid te voeren en op grond daarvan ontbinding van de huurovereenkomst vragen. De huurder is verantwoordelijk voor wat er in het gehuurde gebeurt.

Schade door hennepteelt aan de woningen

De Woonschakel zegt over het telen van hennep in een huurwoning: “Het kweken van hennep is niet alleen verboden, het zorgt ook voor schade aan de woning. Door de hoge luchtvochtigheid kan er gemakkelijk schimmelvorming ontstaan. Ook is de kans op brand- en warmteschade groot door het aanbrengen van onveilige apparatuur en het aftappen van stroom.

Door het illegaal aftappen van stroom brengt de huurder niet alleen zichzelf in gevaar maar ook de directe buren. Daarnaast is tegenwoordig de kans dat een hennepplantage in een woning wordt ontdekt erg groot, mede door de hechte samenwerking tussen De Woonschakel, politie, Openbaar Ministerie en de energieleveranciers.

Op de foto Burgemeester Frank Streng bij een hennepplantage die was ontdekt in een woning in de gemeente Medemblik

Deel dit artikel