Woonunits Oekraïners SED-gemeenten ingericht met hulp van Westfriese Uitdaging

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

SED-GEMEENTEN – De gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland zijn druk bezig met het bouwen van tijdelijke woonunits voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. De woonunits worden op twee locaties geplaatst: aan de Gouw in Hoogkarspel en op de ijsbaan in Enkhuizen. De Westfriese Uitdaging is gevraagd om te bemiddelen in spullen om de woonunits aan te kleden.

Hulp van diverse bedrijven

De Westfriese Uitdaging heeft een groot netwerk van betrokken bedrijven waar zij hulpvragen kunnen neerleggen. Renate van der Laan, manager Westfriese Uitdaging, vertelt: “Op onze oproep voor spullen voor de woonunits kwam direct reactie. De Eekhoorn levert meubilair tegen een maatschappelijk tarief en heeft heel goed meegedacht over wat snel leverbaar is. EP Beerepoot levert het witgoed en Action doneert de hele inventaris! Ons matchgroeplid Arie Schouten heeft ook nog eens twee skelters gebracht.”

Daarnaast leveren de leden van Rotary Enkhuizen extra handen om de units in te richten en hebben zij picknickbanken, een tafeltennis- en voetbaltafel gekocht. Ook het Vrijwilligerspunt helpt met de inrichting van de woonunits. Renate: “Het is hartverwarmend om te zien hoe betrokken de Westfriese ondernemers zijn. Samen maken we het verschil!

Over de Westfriese Uitdaging

De Westfriese Uitdaging is een stichting die het bedrijfsleven koppelt aan maatschappelijke organisaties. Maatschappelijke organisaties zijn op zoek naar kennis of materialen en bedrijven willen graag maatschappelijk betrokken ondernemen. Dus in plaats van dat spullen worden weggegooid bij een verhuizing, worden verenigingen blij gemaakt. Of bijvoorbeeld in plaats van paintballen tijdens een teamuitje, gaat een bedrijf klussen bij een dierenopvang. Alles is met gesloten beurs. In de vijf jaar dat de Westfriese Uitdaging al bestaat, zijn er al bijna 1.000 succesvolle verbindingen gelegd tussen maatschappelijke organisaties en bedrijven. Dat vinden wij geweldig!

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category