Woudia moet buigen voor HSV Sport 1889.

WESTWOUD – Woudia had een mooie reeks gemaakt afgelopen week. Tegen Strandvogels 2-2 en winst op Kwiek ´78. 2-0. Maar HSV Sport 1889 was een maatje te groot. In de eerste helft sloegen de elf van trainer Mark slonk hun slag. Terwijl Woudia ook kansen kreeg. Lars Kuipers had geen geluk met met zijn bal en schoot net naast. Echte uitgespeelde kansen waren er niet voor beide ploegen.

Beide verdedigingen stond goed te verdedigen. Totdat de bal cross werd gespeeld door Samir Maouid rechts op Randy Karssenaar hij schoot op doel, maar omdat Martijn Hollak de bal nog een zetje gaf, was hij de maker van het 1e doelpunt. 0-1 voor Sport. Woudia was nog niet verslagen en zocht de aanval maar menig pass kwam niet aan. Maar halverwege de eerste helft ging doelpuntermaker goed door en Paul Beerepoot probeerde hem reglementair te verdedigen, maar gebruikt daarbij ook zijn handen. “Strafschop”, besliste de goed leidende scheidsrechter Jeroen Hardy. Samir Maouid mocht het vonnis voltrekken en schoot onberispelijk raak. 0-2.

Na rust werd Bij Woudia Sjors Wagenaar ingezet. “Hij trainde nog maar net bij ons”, zei aanvoerder Marijn Bennis. Dit was wel enigszins waarneembaar. Omdat Woudia de aanval zocht, omstonden er hachelijk momenten voor het doel van Rick Manshanden. Toch kreeg Woudia een vrijeschop net buiten het strafschopgebied. Aanvoerder Marijn Bennis waagde een poging en zijn schot ging over de muur in de rechterhoek van doelman Jager van HSV. Sport 1889. 1-2.

De gelijkmaker hing in de lucht, maar het dubbeltje viel voor de pupillen van interim-trainer Hans Zwagerman net niet op de goede kant. Frans Nijhuis de vorige coach is in goed overleg vertrokken hij gaat zoals wij al probeerde los te krijgen van het bestuur van De Blokkers naar deze club en zal zeker volgend seizoen Woudia weer ontmoeten. Als echter De Blokkers op zondag blijft voetballen.