Ze komen weer langs de deur, de controleurs hondenbelasting

MEDEMBLIK – Vanaf 11 oktober gaan de controleurs huis-aan-huis controleren op het bezit van honden. Voor de ondersteuning bij de uitvoering van de controle is het bureau LEGITIEM B.V. in de arm genomen. De controleurs bellen bij alle inwoners van de gemeente aan om het hondenbezit te inventariseren. Als de controleur bij u aanbelt, kan hij zich legitimeren.

Het aantal honden dat u bezit, bepaalt de hoogte van de aanslag hondenbelasting. Het tarief per hond per jaar bedraagt in 2021 € 49,50 voor de eerste hond. Voor het bezit van een tweede hond bedraagt het tarief € 98,90. Het tarief voor elke volgende hond bedraagt € 157,40 per hond.

Lees ook: Hart voor Medemblik wil alsnog dat Medemblik de hondenbelasting gaat afschaffen, ‘het is een oneerlijke belasting’

Verplichte aangifte

De hondenbezitter is verplicht aangifte doen van het hondenbezit. U kunt via de website van de gemeente Medemblik online aangifte van uw hond doen. U dient hiervoor in te loggen met uw DigiD. U kunt ook telefonisch of per e-mail een papieren versie aanvragen, via telefoonnummer 0229-856000 of info@medemblik.nl.

Verhuist u in de loop van jaar naar een andere gemeente, dan krijgt u automatisch vermindering van de aanslag voor de rest van het jaar. Als datum van de verhuizing geldt de datum waarop u zich bij de nieuwe gemeente laat inschrijven.

Lees ook: Medemblik schaft hondenbelasting af

Afmelden

Als de hond in de loop van het jaar overlijdt of er op een andere manier afscheid wordt genomen van de hond, kunt u dit ook weer online doorgeven. U ontvangt dan een vermindering voor de resterende maanden van het jaar.

Deel dit artikel