RTV West-Friesland

Algemeen

Zijn er nog wel betaalbare (huur)woningen? Enkhuizen zoekt nieuwe leden voor haar Participatieraad, meldt u aan en denk mee

ENKHUIZEN – Begrijp jij dat mensen zich zorgen maken over deze vragen en wil je hierover meedenken en advies geven aan de gemeente? Dan is de Participatieraad Enkhuizen misschien wel iets voor jou!

Wat doet de Participatieraad?
De Participatieraad bestaat uit inwoners van Enkhuizen die meedenken en adviseren over sociale vraagstukken die spelen binnen onze mooie stad. De Participatieraad is een adviesorgaan van de gemeente. Hierin zijn zij onafhankelijk. De Participatieraad gevraagd én ongevraagd advies aan de gemeente over onder andere zorg, hulp, werk en inkomen.

Wil je weten waar zij adviezen over hebben gegeven? Deze kun je vinden op www.participatieraadenkhuizen.nl of www.enkhuizen.nl/participatieraad onder ‘overige publicaties’.

Wie zoeken zij?
De raad bestaat momenteel uit negen betrokken en sociaal bewogen mensen die samen een goed team vormen. De Participatieraad zoekt per direct twee nieuwe leden.

De Participatieraad vindt het belangrijk dat je betrokken bent, open staat voor de samenleving, weet wat er speelt in de stad en contact weet te leggen met inwoners van diverse achtergronden. Affiniteit met advies en beleid is fijn, maar niet noodzakelijk.

Verder is het belangrijk dat je:

  • in Enkhuizen woont;
  • niet werkt bij een organisatie die actief is in het sociale domein binnen de gemeente Enkhuizen;
  • je affiniteit hebt met inwoners die ondersteuning krijgen vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), Participatiewet en Jeugdwet;
  • een bijdrage wilt leveren aan de kwaliteit van het gemeentelijk beleid en de uitvoering daarvan.

Wat krijg je ervoor terug?

  • zinvol vrijwilligerswerk;
  • de mogelijkheid je in te zetten voor jouw eigen stad;
  • nieuwe contacten.

Meer weten?

Op www.enkhuizen.nl/participatieraad of www.participatieraadenkhuizen.nl vind je meer informatie over de participatieraad. Ook kun je mailen via participatieraadenkhuizen@gmail.com

Liever vooraf een keer in gesprek? Dat kan ook. Stuur een email om een afspraak te maken.

Belangstelling?
Stuur dan jouw reactie in de vorm van een motivatiebrief en CV voor 24 februari naar  participatieraadenkhuizen@gmail.com.

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen

G-718ZS7GCQG G-LXZP5RH9MK