Zuiderzeemuseum komt met interactief spel in het binnenmuseum

ENKHUIZEN – Speel vanaf nu ’Mysterie in het Zuiderzeemuseum’, een nieuw interactief spel in het binnenmuseum. Het lijkt wel alsof het spookt in het Zuiderzeemuseum. Help beveiliger Nadine het mysterie op te lossen. Ga op pad met haar aantekeningenboek, speciale zaklamp en vergrootglas in je hand en ontrafel het mysterie in de vaste tentoonstelling ’Zee vol verhalen’. Speur onderweg naar verborgen aanwijzingen en puzzels en lukt het jou om de geheimzinnige kist aan het einde te openen. Het spel is geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar en is zowel voor kinderen als ouders een leuke uitdaging.

Nadat jullie de koffer met speurbenodigdheden hebben opgehaald, brengt beveiliger Nadine in de instructievideo jouw team op de hoogte van onverklaarbare gebeurtenissen die ze tijdens haar rondes is tegengekomen. Ze vindt vreemde kaartjes, historische objecten zijn opeens verplaatst en op diverse plekken in de tentoonstelling verschijnen onleesbare teksten.

Kunnen jullie haar helpen het mysterie op te lossen? Het spel bestaat uit een mix van uitdagende en leerzame spelelementen en biedt een extra ervaring in de vorig jaar geopende tentoonstelling Zee vol verhalen. Kraak de code van de boot, ontcijfer boodschappen met een UV-zaklamp en ga op zoek door de digitale collectie van het museum. Weet jij wie de geheime boodschappen heeft achtergelaten en kun jij de kist open krijgen?

Boek tickets online

Reserveer Mysterie in het Zuiderzeemuseum samen met je entreetickets via de ticketshop van het museum. Er zijn per dag 4 tijdsloten beschikbaar waarop je het spel kunt spelen; 10:30, 11:00, 14:30 en 15:00 uur. De duur van het spel is circa 1,5 uur en kost € 17,50 per gezelschap (exclusief entree). Het spel is ontwikkeld in samenwerking met Novitas Heritage dat zich richt op het verbinden van erfgoedstellingen en musea aan nieuwe presentatie- en belevingstechnieken.

In 2021 ontving het museum niet alleen de zilveren ANWB-award voor het leukste uitje van Noord-Holland, maar ook de Travellers’ Choice Award van Tripadvisor. Lonely Planet nam het Zuiderzeemuseum op als ‘Top choice’ in haar internationale reisgids ‘Best in travel 2020’ en van Museumkids kreeg het Zuiderzeemuseum opnieuw het predicaat ‘Kidsproof’ voor 2021.

Deel dit artikel