RTV West-Friesland

© Albert Heijn / Allerhande
Algemeen

Zuurkool met spek

WEST-FRIESLAND – Zuurkool met spek, tijd voor oerhollandse pot vanavond! Wat dacht je van traditionele zuurkool met spek?

Zuurkool met spek

Albert Heijn Zuurkool met spek Zuurkool met spek Uitprinten
Aantal: 4 Bereiden:
Voedingswaarden 705 K Calorieën 38 gram Vet
Sterren 5.0/5
( 1 Gestemd )

Ingrediënten

  • 350 g speklapjes à la minute
  • 2 middelgrote uien
  • 520 g zuurkool naturel
  • 1 Elstar appel
  • 60 g ongezouten roomboter
  • 3 el water
  • 1¼ kg aardappelschijfjes naturel

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  2. Verdeel de speklapjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper en eventueel zout en bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Snijd ondertussen de uien in dunne halve ringen. Doe de zuurkool in een vergiet, spoel kort onder warm stromend water en laat uitlekken.
  3. Snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes van ca. 1 cm.
  4. Verhit de helft van de boter in een pan, voeg de uien toe en fruit 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de zuurkool, appel en het water toe en laat met de deksel op de pan laag vuur ca. 20 min. zachtjes stoven. Breng op smaak met peper
  5. Verhit ondertussen de rest van de boter over 2 koekenpannen en bak de aardappelschijfjes op middelhoog vuur in ca. 15 min. goudgeel en gaar. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Serveer de speklapjes met de aardappelschijfjes en zuurkool.

© Albert Heijn / Allerhande

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen

G-718ZS7GCQG G-LXZP5RH9MK