RTV West-Friesland

Foto: Albert Heijn/Allerhande
Algemeen

Zuurkoolstamppot met appel, kaneel en bruine suiker

WEST-FRIESLAND – Zuurkoolstamppot met appel, kaneel en bruine suiker. Het zure van de zuurkool, het zoute van de spekjes en de gekaramelliseerde suiker: heerlijk!

Zuurkoolstamppot met appel, kaneel en bruine suiker

Albert Heijn Zuurkoolstamppot met appel, kaneel en bruine suiker Zuurkoolstamppot met appel, kaneel en bruine suiker Uitprinten
Aantal: 4 Bereiden:
Voedingswaarden 620 K Calorieën 35 gram Vet
Sterren 5.0/5
( 1 Gestemd )

Ingrediënten

  • 1000 g kruimige aardappel
  • 1 rode ui
  • 1 friszoete appel
  • 250 g spekreepjes
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 2 el bruine suiker
  • 520 g zuurkool
  • 100 g ongebrande walnoten
  • 15 g ongezouten roomboter

Instructies

  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Giet af, maar vang een kopje kookvocht op.
  2. Snipper ondertussen de rode ui. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes van 1 cm. Verhit een koekenpan zonder boter of olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes 4 min. uit. Voeg de ui toe en fruit 3 min. Roer regelmatig. Voeg de appel, kaneel en bruine suiker toe en bak 2-3 min. tot goudbruin.
  3. Verwarm de zuurkool in een pannetje. Spoel de zuurkool niet af. Verhit een tweede koekenpan zonder boter of olie en rooster de walnoten 3 min. Hak grof.
  4. Stamp de aardappelen met de roomboter fijn met de pureestamper. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de puree wat smeuïger te maken. Meng de zuurkool, gekaramelliseerde appel en het spek erdoor. Serveer met de geroosterde walnoten.

Extra

Let op!! Dit product bevat walnoten. Bent u allergisch voor noten laat deze dan achterwege

© Albert Heijn / Allerhande

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen

G-718ZS7GCQG G-LXZP5RH9MK