Zwaagdijk en Medemblik krijgen supersnel glasvezel internet, tot wel 8Gbits

MEDEMBLIK – Delta Fiber gaat binnenkort beginnen met de aanleg van haar supersnelle glasvezel internet verbinding in Medemblik en Zwaagdijk. Delta levert internetsnelheden tot wel 8Gbits up en down, daar waar Ziggo niet verder komt dan 1gbits down en 50mb upload. Al zegt Ziggo wel dat de upload snelheid wel verhoogd gaat worden zodra overal het analoge signaal is uitgeschakeld maar verder dan 300mbits zal Ziggo niet gaan.

Er is al langere tijd een internetoorlog gaande tussen KPN en Ziggo en Ziggo ziet jaarlijks vele tienduizenden abonnees overstappen naar KPN of naar een bedrijf gelieerd aan KPN. Daar waar Ziggo lang niet alle tv-kanalen in HD levert doet  KPN dit wel, en de beloofde 4K sportkanaal van Ziggo blijkt ook nog lang niet altijd 4K te zijn..

Delta Fiber

Nu is er een nieuwe (oude) speler op de markt gekomen, Delta Glasvezel, een dochteronderneming van EQT uit Zweden, het zelfde bedrijf dat eerder in 2021 probeerde KPN over te nemen. Nu dat niet is gelukt pompt Delta Fiber maar liefst 2 miljard euro in haar glasvezelnetwerk in Nederland. Delta Fiber gaat gebruikmaken van het XGS-PON techniek dat snelheden tot wel 10Gbps up/down mogelijk maakt, maar Delta Fiber gaat niet verder dan 8Gbps om een marge aan te houden. Maar met deze 8Gbps zijn ze met afstand de snelste aanbieder van internet via glasvezel in Nederland.

Weten wanneer Delta Fiber bij u beschikbaar is, kijk dan hier

Deel dit artikel